Natuurlijke kaarsen kopen

Natuurlijke Kaarsen Kopen - Ontdek Onze Duurzame Keuzes

Bij FIK Kaarsen bieden we een ruime selectie van natuurlijke kaarsen aan, vervaardigd met zorgvuldig gekozen ingrediënten om een warme sfeer in huis te creëren. Onze focus ligt op duurzaamheid en kwaliteit, daarom gebruiken we alleen de beste materialen voor onze kaarsen.

Raapzaadwas: Onze Duurzame Keuze

Voor het gieten van onze geurkaarsen maken we gebruik van duurzame raapzaadwas. Dit natuurlijke ingrediënt is afkomstig uit Europa en bevat geen genetisch gemodificeerde of gevaarlijke stoffen. Bovendien is het vrij van dierlijke producten en is het niet op dieren getest.

Raapzaadwas heeft vele voordelen: het heeft een kleine ecologische voetafdruk, draagt bij aan het ecosysteem en brandt veel langzamer dan paraffine. Hierdoor geniet je langer van de heerlijke geuren van onze kaarsen.

Sojawas en Bijenwas: Onze Overwegingen

Hoewel steeds meer kaarsen van natuurlijke was worden gemaakt, hebben we bewust gekozen voor raapzaadwas boven sojawas en bijenwas. Sojawas heeft een grotere ecologische voetafdruk vanwege de lange afstand die het moet afleggen om in Nederland te komen en de overproductie die leidt tot woestijnvorming.

Bovendien vermijden we bijenwas vanwege de niet-veganistische aard ervan. Met raapzaadwas hebben we een veganistisch alternatief gevonden dat niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook uitstekend brandt.